Post Image

Cum să eviți cheltuielile excesive de sărbători

Știai că sezonul Sărbătorilor se mai numește și sezonul cheltuielilor în exces? Perioada aceea din an în care ne vedem familia, prietenii și avem timp să ne relaxăm este una de care merită să ne bucurăm. Este o perioadă plină de entuziasm, speranță și fericire. Sau cel puțin poate fi dacă nu privim înapoi și nu ne simțim vinovați că am cheltuit prea mulți bani.

 

Cât cheltuim de sărbători?

Potrivit unora dintre cele mai mari lanțuri de magazine din SUA, americanii cheltuie, în medie, aproximativ $800 de dolari pentru o masă îmbelșugată, cadouri și vizite la rude, cu ocazia sărbătorilor, fără să se gândească la extrasul de cont bancar de la sfârșitul lunii. Vestea bună este că momentul în care reflectăm la cheltuielile realizate excesiv poate fi evitat și astfel, ne putem bucura de sărbători fără să ne trezim cu datorii sau că am epuizat toți banii de pe cărțile de credit. Totul se rezumă la a rămâne organizați și atenți la cheltuieli pentru a evita depășirea bugetului de sărbători.

 

Importanța bugetului de sărbători. 

Pentru a ține cheltuielile în frâu, haide să începem cu realizarea bugetului. Încercă să anticipezi cât de mult îți poți permite să cheltui înainte de începerea sezonului de sărbători. Dacă estimezi din timp cât de mari ar putea fi cheltuielile și începi să pui deoparte o sumă de bani pentru buget, poți evita cheltuielile excesive și te poți elibera de stresul care vine odată cu acestea.

 

Poți evita să cheltui prea mult și să te abați de la buget dacă faci câteva mici sondaje de preț înainte de cumpărăturile de sărbători. Începe prin a identifica magazinele care oferă cele mai bune oferte. Dacă ai deja idei specifice de cadouri pentru anumite persoane, încercă să cauți anumite promoții. Nu uita să verifici magazinele online, deoarece multe dintre ele vor avea probabil oferte bune înainte și în timpul sărbătorilor.

 

Uneori, un cadou făcut în casă poate fi mai valoros decât orice alt cadou pe care banii îl pot cumpăra, deoarece este personal și vine din inimă. Cumpărarea unui cadou implică, cu siguranță, și o notă personală dar nimic nu poate înlocui un cadou grijuliu pe care l-ai făcut de mână sau gustul unei prăjituri de casă.

 

 

Și cum sezonul de sărbători poate fi atât de aglomerat încât uneori avem tendința de a cheltui mai mult decât în mod normal pe articole de zi cu zi, doar de dragul confortului, cum ar fi să încercăm să evităm cheltuielile inutile și excesele, mai ales cele alimentare. În ceea ce privește cumpărăturile efective de sărbători, încercă să îți planifici din timp cadourile pe care dorești să le cumperi și mergi la cumpărături în afara orelor de vârf, pentru a economisi timp.

 

Cadourile care fac diferența!

Dacă vrei să reduci cheltuielile în acest an, trebuie să faci un compromis fie la cantitatea, fie la calitatea cadourilor. O modalitate de a face acest lucru și de a îți ușura misiunea de economisire este de a discuta în prealabil, cu prietenii sau familia, strategia ta de cumpărături de sărbători. Poate așa vei afla cât mai exact ce cadouri are sens să faci și cui.

 

Știi cât ai cheltuit? Întreabă aplicația! 

O modalitate simplă de a evita depășirea bugetului este să îți urmărești în mod activ cheltuielile în timpul sărbătorilor, fie prin intermediul unei aplicații, fie cu ajutorul caietului și creionului.

 

Discutăm mai multe despre strategii de economisire și investiții pe grupul de Facebook Investește Inteligent. Portofoliu de Investitor. 

 

Să fie cu folos și cu spor la investit! 

Proiect de educație financiară susținut de 

CLUBUL DE INVESTIȚII CARPATHIA

Carpathia Investing Club | Clubul de Investiii Carpathia
PENTRU O SOCIETATE DE INVESTITORI
svgÎți influențează copilăria relația cu banii?
svg
svgImportanța obiectivelor financiare la final de an

Leave a reply