Post Image

Recomandare de carte: Ce am învățat din primul milion de dolari pierdut?

Cât de mult poate învăța un investitor din pierderile pe care le înregistrează? Potrivit cărții lui Jim Paul și Brendan Moynihan, Ce am învățat din primul milion de dolari pierdut, un investitor primește cele mai bune lecții atunci când pierde bani și decide să nu mai repete greșelile care l-au costat scump. Sunt multe lucruri care o să îți placă la această carte. Are o poveste bună și oferă o prezentare generală a diferitelor tipuri și filosofii de investiții iar tema principală este de a învăța să nu pierzi bani și de a avea un plan scris înainte de a investi.

 

Ai pierdut bani pe bursă? Nu repeta aceeași greșeală de două ori!

Câteva din citatele care mi-au plăcut cel mai mult subliniază faptul că fiecare eșec trebuie văzut ca o experiență de învățare și nu ca un moment apocaliptic. Succesul poate fi construit pe baza unor eșecuri repetate, atunci când eșecurile nu sunt luate personal. A studia cum să nu pierzi bani poate fi mai important decât a studia cum să faci bani, cei mai de succes investitori având un lucru în comun: capacitatea ridicată de a nu pierde bani. Incapacitatea investitorului de a nu avea și de a nu urma un plan clar de investiții este cauza principală a pierderii banilor.

 

 

 

Toți investitorii pierd bani, cel puțin o dată!

Prima parte a cărții începe cu ideea de conștientizare a pierderilor pe care toți investitorii le înregistrează. Investitorii de succes însă înțeleg că pierderile fac parte din joc și trec mult mai ușor peste aceste episoade. Succesul poate fi construit pe baza unor eșecuri repetate, atunci când eșecurile nu sunt luate personal. Spre exemplu, marele inventator Thomas Edison a eșuat de 10.000 de ori înainte de a reuși să creeze primul bec funcțional. Ce a câștigat însă Edison prin toate acele repetări eșuate? Experiență!

 

Cel mai bun sfat: evită pierderile!

Există multe modalități diferite de a face bani pe bursă. Cei mai de succes investitori însă au un singur lucru în comun: nu pierd bani. Pentru a înțelege mai bine de ce oamenii pierd bani în piața de capital, Jim Paul și Brendan Moynihan descriu modul în care un investitor se poate ține departe de pierderi. Practic, oamenii pierd bani în piață din cauza emoțiilor și a comportamentului pe care îl au. Potrivit cărții, există 5 tipuri de oameni în piața de investiții:

  • Investitori,
  • Traderi,
  • Speculanți,
  • Pariori și
  • Jucători la bursă.

Fiecare poate câștiga bani însă riscurile la care se expun sunt diferite și de cele mai multe ori, riscurile mari aduc pierderi mari., mai degrabă decât câștiguri relevante.

 

Vezi pierderile din investiții ca pe un eșec? Poate ar trebui să te mai gândești o dată. Este total greșit să tratăm toate pierderile ca pe un eșec. Sunt foarte multe momente în care pierderile ne pot arăta ce greșeli suntem predispuși să facem și dacă reușim să le corectăm, vom avea doar de câștigat.

 

Ce alte cărți de educație financiară ai mai putea citi? Discutăm pe grupul de Facebook Investește Inteligent. Portofoliu de Investitor.

 

Să fie cu folos și cu spor la investit !

 

Sursa foto: Chris Liverani , Unsplash

Proiect de educație financiară susținut de 

CLUBUL DE INVESTIȚII CARPATHIA

PENTRU O SOCIETATE DE INVESTITORI
svg5 metode de a face banii să lucreze pentru tine
svg
svg5 pași de urmat pentru bunăstarea ta financiară

Leave a reply