Grădinarul bogat: lecții de viață despre prosperitate, între tată și fiu
Pot părinții și bunicii noștri să ne ofere lecții despre gestionarea și construirea bogăției? Este bunăstarea financiară un subiect care apare constant la mesele din familie sau este mai degrabă un subiect de evitat? De la celebra carte a lui Robert Kiyosaki, “Tată bogat, tată sărac” până la “Grădinarul bogat: lecții de viață despre prosperitate, între tată și fiu” a autorului John Soforic există o serie întreagă de cărți care au fost scrise pe tema transmiterii înțelepciunii financiare de la părinte la copil. Scrisă într-un ton ușor de descifrat, “Grădinarul bogat” este o poveste de educație și înțelepciune financiară.
John Soforic, un antreprenor în construcții, și-a dobândit autonomia financiară completă, deși și-a petrecut 20 de ani luptându-se să obțină avere. Cartea “Grădinarul bogat” a fost scrisă pentru a îi transmite fiului său cunoștințele sale despre bogăție și proiecte de succes, pentru a se asigura că pe măsură ce trecea la maturitate, fiul său va învăța din lecțiile tatălui, fără a fi nevoit să repete greșelile pe care le-a făcut în călătoria sa spre independența financiară. Cartea cuprinde scurte narațiuni ale unui domn în vârstă dar bogat, care împărtășește înțelepciunea financiară acumulată de-a lungul anilor. Folosind anecdote concise, dar profunde, autorul își educă publicul cititor pe tema acumulării sistematice a bogăției, oferind îndrumări concrete în acest sens.
Câteva din lecțiile lui John Soforic? Să ne bucurăm de ritmul natural al anotimpurilor vieții, prețuind fiecare fază mai degrabă decât grăbindu-ne prin ele. Cultivarea unor obiceiuri financiare sănătoase ar trebui să fie o prioritate, în detrimentul concentrării exclusive pe generarea de venituri pentru acumularea de avere pe termen lung. Libertatea financiară despre care vorbește tot mai multă lume nu este o realizare singulară, ci un stil de viață continuu, condus de claritatea în aspirații și urmărirea neobosită a obiectivelor financiare. Călătoria către independența financiară implică înțelegerea valorii banilor și confruntarea cu frica de penurie sau de sărăcie. Toate aceste sentimente sunt esențiale pentru obținerea prosperității și libertății financiare.
Pentru a avea parte de schimbări majore în viața noastră, primul lucru pe care putem să îl facem este să aducem mici modificări benefice programului nostru zilnic. Dormim prea mult dimineața? Haide să încercăm să ne trezim cu o oră mai repede și să facem sport. Obiceiurile și comportamentele sănătoase ne duc mai aproape de rezultatele dorite.
Cele mai bune două sfaturi ale lui John Soforic? Adu-ți aminte să trăiești viața și să te bucuri de ea, să nu o transformi într-o competiție veșnică cu tine și cu cei din jur. Viața are și ea anotimpurile ei, la fel ca o grădină și tocmai de aceea, trebuie să ne bucurăm de fiecare anotimp. Autorul îl îndemnă pe fiul său să savureze fiecare moment al acestei frumoase călătorii, numită viață. În prima fază a vieții, pe care o va trăi până la treizeci de ani, fiul lui John va învăța toate tainele averii tatălui lui. Această perioadă oglindește sezonul de primăvară, în care sunt semănate semințele alfabetizării financiare, următoarele trei decenii fiind dedicate câștigului, respectiv rodului care trebuie cules.
Ce alte sfaturi financiare oferă John Soforic în “Grădinarul bogat: lecții de viață despre prosperitate, între tată și fiu”? Discutăm pe grupul de Facebook Investește Inteligent. Portofoliu de Investitor.
Să fie cu folos și cu spor la investit!
Sursa foto: Jazmin Quaynor , Unsplash
Recent Posts
Recent Comments
Archives
- octombrie 2024
- septembrie 2024
- august 2024
- iunie 2024
- mai 2024
- aprilie 2024
- martie 2024
- februarie 2024
- ianuarie 2024
- decembrie 2023
- noiembrie 2023
- octombrie 2023
- septembrie 2023
- august 2023
- iulie 2023
- iunie 2023
- mai 2023
- aprilie 2023
- martie 2023
- februarie 2023
- ianuarie 2023
- decembrie 2022
- noiembrie 2022
- octombrie 2022
- septembrie 2022